ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ρεπορτάζ εφ' όλης της ύλης από την κοπή της πίτας του Συλ. Βετεράνων Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Ιορδάνης Κεστελίδης
Οι βετεράνοι Θεσσαλονίκης έκοψαν την πίτα τους...

Στην ταβέρνα «Άνεμος» στο Χορτιάτη - Οι εκλογές τον Μάρτιο.

Σε μια ζεστή και λιτή εκδήλωση χωρίς τη συνοδεία μουσικής(λόγω του θανάτου ενός από τα πιο αξιόλογα μέλη, του Αλέκου Περγαμηνέλη)...
στην ταβέρνα «Άνεμος» στο Χορτιάτη ο σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Το παρών έδωσαν αρκετά μέλη του συλλόγου μετά των συζύγων τους καθώς και προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και των εκδόσεων. Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός του προέδρου Ανδρέα Σταυρίδη και τα εξής μέλη: Καλλιμάνης, Τραιανόπουλος, Χατζόγλου, Τσέκος, Καπουσούζης, Μαρόκος, Σουργουτσής, Κεχαγιάς, Παπαμιχαήλ, Παρασχάκης, Δαγιόγλου, Ασλανίδης, Αλεξανδρίδης Α., Γαβριήλ, Δρογαλας, Μποικογλου, Πετράκης, Κιουμουρτζης, Σταυριδης, Σαμλίδης.

Επιλεκτικές οι προσκλήσεις των επωνύμων

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους μετά από την επιλεκτική πρόσκληση τους από το συμβούλιο του συλλόγου, ο βουλευτής Γιώργος Ορφανός με τον αδερφό του και παλαίμαχο του ΠΑΟΚ Κώστα, ο πρώην Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Λυσσαρίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο εκδότης της εφημερίδας «ΜETROSPORT» Παύλος Ανδρώνης. Απουσίαζε μόνο η βουλευτής Έλενα Ράπτη και ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης.

Α. Σταυρίδης: «Δεν θα συνεχίσω στην προεδρία»

Μετά το πλούσιο γεύμα που απόλαυσαν όλοι οι καλεσμένοι, ο πρόεδρος Α. Σταυρίδης έκοψε την πίτα και μοιράστηκαν πιτάκια σε όλους. Ο ίδιος σε δηλώσεις του προς όλα τα μέλη είπε τα εξής: «Καταρχήν είναι μεγάλη μου χαρά που βρισκόμαστε όλοι εδώ για να κόψουμε την πίτα μας. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα να μπω στο σύλλογο των βετεράνων Θεσσαλονίκης και να είμαι πρόεδρος για δύο χρόνια. Σας ανακοινώνω όμως ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για τις επόμενες εκλογές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα σταματήσω να βοηθάω, τουναντίον μάλιστα αποχωρώντας θα αφήσω και 2000 ευρώ στο ταμείο για τα πρώτα έξοδα λειτουργίας της νέας διοίκησης. Το συμβούλιο που ήταν τα τελευταία δύο χρόνια πιστεύω πως ανέδειξε ακόμα περισσότερο το κοινωνικό έργο των βετεράνων με αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και φυσικά την τράπεζα αίματος, ενώ δώσαμε και 15000 ευρώ σαν διοίκηση για να καλύψουμε όλα μας τα έξοδα και από τα ταξίδια(εκείνη την ώρα ο κ. Δαγιόγλου πήρε το λόγο και τόνισε την μεγάλη προσφορά του προέδρου ευχαριστώντας τον εκ μέρους όλων για τα χρήματα που έβαλε ώστε ο σύλλογος να προχωρήσει μπροστά ακόμα και σε δύσκολους καιρούς)». Δεν ξεχνάμε και δεν λησμονούμε τον Αλέκο Περγαμηνέλη που έφυγε γρήγορα από κοντά μας γι’ αυτό και σήμερα(σ.σ. χθες) δεν θα έχει μουσική ο χώρος».

Τα λόγια του Καλλιμάνη και οι εκλογές

Δυσαρεστημένος από τη μη προσέλευση περισσοτέρων βετεράνων ποδοσφαιριστών στην εκδήλωση ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Καλλιμάνης τόνισε το εξής: «Λυπάμαι για πολλά μέλη που δεν ήρθαν στην πίτα μας». Να σημειωθεί πως οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στα γήπεδα του κ. Παρασκευόπουλου(ΛΕΟΝΤΕΣ).

Κ. Ορφανός: «Θείο δώρο ο Σαββίδης»

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αλλά και μέλος των βετεράνων Θεσσαλονίκης ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του προέδρου δηλώνοντας τα εξής: «Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η πορεία των τελευταίων χρόνων του συλλόγου βετεράνων της Θεσσαλονίκης και πολύ σημαντικό το έργο της διοίκησης και του Ανδρέα Σταυρίδη. Φυσικά και βρίσκομαι πάντα κοντά στο σύλλογο αν και δεν θα συμμετέχω ως υποψήφιος στις νέες εκλογές». Σε ερώτηση μας για τον ΠΑΟΚ μας είπε: «Πιστεύω ότι για τον ΠΑΟΚ η έλευση του Ιβάν Σαββίδη είναι ένα θείο δώρο. Το να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να τακτοποιήσει τα χρέη του είναι ότι καλύτερο μπορεί να του συμβεί. Επίσης πιστεύω πως θα καταφέρει να πάρει τη δεύτερη θέση και να διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ».

Υποψήφιος όμως για την δημαρχία

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Σταυρίδης μπορεί να ανακοίνωσε πως δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία των βετεράνων ωστόσο το τελευταίο διάστημα δήλωσε πως θα ασχοληθεί με τα κοινά της Νεάπολης διεκδικώντας τη δημαρχία Νεάπολης-Συκεών και Πεύκων(Ρετζικίου). Για το θέμα αυτό μίλησε στο «Μ» ο κ. Σταυρίδης αναφέροντας τα εξής: «Είμαι γέννημα θρέμμα Νεαπολίτης και κάτοικος Πεύκων, μετά λύπης μου βλέπω ότι τα γήπεδα στο δήμο έχουν εγκαταλειφθεί και δεν έχουν καμιά βοήθεια οι ομάδες της Νεάπολης, των Συκεών και των Πεύκων. Αυτά με ώθησαν να ασχοληθώ πλέον με τα κοινά. Αστυνόμευση, θέσεις εργασίας, αθλητισμός, χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ είναι οι κυριότεροι τομείς που θα δώσω ιδιαίτερο βάρος. Να σημειώσουμε τέλος, πως ο κ. Σταυρίδης έχει ιδιαίτερα καλές περγαμηνές καθώς ήταν επί 12 χρόνια διευθυντής του πολιτικού γραφείου της βουλευτή Έλενα Ράπτη και επί 8 χρόνια διευθυντής του γραφείου του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Εγγλέζου. Επίσης, ήταν πρόεδρος του ΑΣ Νεάπολης και των τοπικών βετεράνων ενώ σαν ποδοσφαιριστής στην καριέρα του έχει 387 συμμετοχές σε συλλόγους Α’ και Β’ Εθνικής ενώ έχει πετύχει έναν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό τερμάτων σε επαγγελματικές κατηγορίες, 21, αγωνιζόμενος ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου