ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Βράδια Αστέρων στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Ιορδάνης Κεστελίδης

Με τη λάμψη των Κούδα, Κούη και Αιδινίου

Μια ιδιαίτερη βραδιά με έντονη λάμψη και ξεχωριστές προσωπικότητες από το χώρο του ποδοσφαίρου της Θεσσαλονίκης αλλά και της χώρας γενικότερα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θ. Καλόπουλος» του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης.
Η αρχική σκέψη του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣΜ κ. Νίκου Φιλιππιάδη σε συνεργασία με τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Απόστολο Ντάβελα πήρε σάρκα και οστά με αποτέλεσμα να γίνει μια εκδήλωση που όμοια της είχε να πραγματοποιηθεί χρόνια. Εκ των σπουδαιότερων παλαίμαχων άσσων των ελληνικών γηπέδων και άξιοι πρεσβευτές των ομάδων της πόλης, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή οι κ.κ. Γιώργος Κούδας, Ντίνος Κούης και Κώστας Αιδινίου δέχτηκαν με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του κ. Φιλιππιάδη και παραβρέθηκαν στο σύνδεσμο για μια συζήτηση με τους νέους διαιτητές. Η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές και αν μη τι άλλο γνωρίζουν εντυπωσιακή ανταπόκριση.

Ν. Φιλιππιάδης: «Τους διαιτήτευσα και τους τρεις»
Γεμάτος χαρά και ικανοποίηση για την ιδιαίτερη ομολογουμένως εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΜ κ. Φιλιππιάδης τόνισε τα εξής: «Σαν επιτροπή διαιτησίας σκεφτήκαμε ότι πρέπει να ξεκουράσουμε τους διαιτητές μας και έτσι καλέσαμε τις τρεις αυτές εμβληματικές μορφές του ποδοσφαίρου τον Γιώργο Κούδα, τον Ντίνο Κούη και τον Κώστα Αιδινίου. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της επιτροπής διαιτησίας. Άλλωστε μας ενώνει μια δυνατή φιλία και τους διαιτήτευσα και τους τρεις. Κάναμε πιστεύω μια βραδιά γεμάτη λάμψη και αυτό φάνηκε καθώς η αίθουσα γέμισε και όλα τα παιδιά παρακολουθούσαν τους σπουδαίους αυτούς ποδοσφαιριστές να τους μιλάνε. Θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε και με άλλους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς δεσμευόμαστε από την κεντρική επιτροπή η οποία κάθε εβδομάδα δίνει ένα μπούσουλα και θα πρέπει να βρούμε μια Δευτέρα ανοιχτή για να κάνουμε και μια συγκέντρωση δημοσιογράφων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Γ. Κούδας: «Άδικες οι κάρτες μου»
Από τους βασικούς ομιλητές ο παλαίμαχος άσσος του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας είπε στο ακροατήριο, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ευχαριστώ το Νίκο για την πρόσκληση. Δυστυχώς έφαγα τρεις κόκκινες κάρτες στην καριέρα μου αλλά πιστεύω και οι τρεις ήταν άδικες. Πολλοί γίνονται προπονητές και διαιτητές της κερκίδας εγώ πάντως δεν θα γίνω. Προσπαθήστε να βελτιώσετε το ποδόσφαιρο. Όχι οφσάιντ για το παραμικρό, αν εξέχει δηλαδή η μύτη ή η κοτσίδα του Ιμπραήμοβιτς και όχι πολλές κίτρινες κάρτες. Προσπαθήστε να διαβάσετε καλύτερα την πρόθεση του αμυντικού και μην τον τιμωρείται κατευθείαν με κίτρινη κάρτα».

Ν. Κούης: «Κάνετε λειτούργημα»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βετεράνος του Άρη Ντίνος Κούης που είπε: «Δέχτηκα με μεγάλη ευχαρίστηση την πρόσκληση του συνδέσμου και εύχομαι περισσότερες επιτυχίες γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο επιτυχία. Θεωρώ πως ένας διαιτητής κάνει λειτούργημα και ιδιαίτερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όπως επίσης θεωρώ ότι πρέπει να προετοιμάζεται από όλες τις απόψεις για να διαιτητεύσει έναν αγώνα γιατί εδώ στην Ελλάδα, οι παράγοντες, οι δημοσιογράφοι και οι φίλαθλοι αυτοσκοπός τους είναι όταν πάνε στο γήπεδο να κερδίσει η ομάδα τους. Ακόμα και καλύτερη να είναι η άλλη ομάδα θα βρουν μια δικαιολογία και θα πουν για το διαιτητή. Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Κ. Αιδινίου: «Έπαιζα τα δύσκολα παιχνίδια»
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση και οι ερωτήσεις μίλησε και ο τρίτος εκλεκτός καλεσμένος, από τον Ηρακλή, ο Κώστας Αιδινίου που τόνισε: «Καταρχήν να ευχαριστήσω το σύνδεσμο διαιτητών Θεσσαλονίκης και τον Νίκο Φιλιππιάδη. Εγώ ασχολήθηκα με τη διαιτησία και ηθικός αυτουργός γι’ αυτό ήταν ο Διονύσης Ψωμιάδης που με έστελνε στα δύσκολα παιχνίδια. Έπαιξα πολλά παιχνίδια πριν 15-20 χρόνια και στα παιδικά πρωταθλήματα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να ανεβάσουμε το επίπεδο του ποδοσφαίρου».

Δεν έλειψε κανείς!
Πέραν των βασικών ομιλητών και καλεσμένων της εκδήλωσης στο σύνδεσμο διαιτητών της Θεσσαλονίκης το παρών έδωσαν και οι κ.κ. : Γραμμένος(πρόεδρος ΕΠΣΜ), Κολασίδης(μέλος ΕΠΣΜ και αντιδήμαρχος Λαγκαδά), Δ. Ψωμιάδης(μέλος ΕΠΣΜ), ο ειδικός σύμβουλος επί θεμάτων διαιτησίας στην ΕΠΣΜ κ. Τσελεπάκης, ο Άγιος καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων του Οικουμενικου Πατριαρχείου Πατήρ Νικηφόρος, ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού κ. Λυσσαρίδης, ο Γιώργος Σαρίδης(παλαίμαχος του Άρη), ο Σωτήρης Τίμος(παλαίμαχος Απόλλων Καλαμαριάς) ο κ. Λιόλιος (εκπρόσωπος της ΟΔΠΕ) και πολλοί ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου