ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο φάρος Δημοκρατίας

Τριάντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, στις 17 Νοέμβρη 1973 και την αντίσταση των φοιτητών και του λαού μας στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών (1967 – 1974) που είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες, είχε διαλύσει τα πολιτικά κόμματα και είχε εξορίσει, φυλακίσει και βασανίσει πολιτικούς και πολίτες με κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.



Η θυσία των συμπολιτών μας παραμένει μέχρι και σήμερα ορόσημο για όλους μας.

Σήμερα, 39 χρόνια μετά, το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», δεν είναι κενό περιεχομένου, συνεχίζει να είναι επίκαιρο και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους ανθρώπους και κυρίως για τη νέα γενιά.

Οι Δημοκρατικοί αγώνες για καλύτερη Παιδεία, για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και μόρφωσης, για περισσότερη ελευθερία, κοινωνική ισότητα και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, συνεχίζονται.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας, σε ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους αγωνιστές και τους πεσόντες του Πολυτεχνείου, θα καταθέσει και φέτος στεφάνι, με αντιπροσωπεία της, συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου