ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΣΜ: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου 10/11 Νοέμβριου

Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου στην ΕΠΣ Μακεδονίας
Με τον Ιορδάνη Κεστελίδη 

Γεια σας φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ιδιαίτερα πλούσιο Σαββατοκύριακο με πολλά γκολ, πλούσιο θέαμα και αρκετές συγκινήσεις σε όλα τα πρωταθλήματα και τις κατηγορίες της Ένωσης ήταν αυτό που μας πέρασε. Πολλοί νέοι προπονητές έκαναν το ντεμπούτο τους το οποίο σε άλλους ήταν νικηφόρο και σε άλλους όχι.

Στην Α1 κατηγορία και στον πρώτο όμιλο η Δόξα Πενταλόφου παραμένει στην κορυφή αφού πέρασε και από την Καλαμαριά νικώντας τον Ποσειδώνα όχι όμως τόσο και τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό 3-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά δεν εκμεταλλεύθηκαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Στην επανάληψη, η Δόξα, από το 70’ έως το 80’ πέτυχε δύο τέρματα και κάπου εκεί παραδόθηκε ο Ποσειδώνας. Στη Σίνδο, η Ομόνοια, απλά και εύκολα επικράτησε της Κριθιάς που αν δεν ενισχυθεί θα είναι το νούμερο ένα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Δεύτερη θέση για τον ΠΑΟΝΕ παρά την ισοπαλία στην Πυλαία κόντρα στον Εθνικό. Ωστόσο, άτυχος για δεύτερη φέτος στάθηκε ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων Σαλέπης αφού αποχώρησε με εξάρθρωση ωμοπλάτης δύο λεπτά πριν τη λήξη, ενώ παράλληλα ο διαιτητής απέβαλλε τον προπονητή Νίκο Σαμλίδη που μπήκε αναίτια εντός αγωνιστικού χώρου και ενώ πρωτύτερα είχε παρατηρηθεί. Στις Συκιές, η τοπική Ένωση που είχε να κερδίσει από τις 30 Σεπτεμβρίου(τότε την Νεάπολη) νίκησε την ισχυρή Ηλιούπολη και ο Νίκος Παρούτογλου τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Άλλωστε ήταν και μια νίκη ψυχολογίας ενώ «ξαναζεστάθηκε» η διοίκηση και ενδεχομένως να μεταβεί σε μεταγραφές την περίοδο του Ιανουαρίου. Η Νεάπολη επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τέσσερα παιχνίδια κερδίζοντας τον Μακεδονικό. Μάλιστα, τη νίκη αυτή την αφιέρωσαν όλοι οι παίκτες στον Δασκάλου ο οποίος μετά την επιτυχημένη του εγχείρηση στο ζυγωματικό που έγινε στο νοσοκομείο Παπανικολάου θα απουσιάσει περίπου τρεις μήνες από τα γήπεδα. Μεγάλο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια αντιμετωπίζει ο Μακεδονικός που για ένα ακόμη παιχνίδι έχει την κατοχή της μπάλας, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά στο σκοράρισμα τζίφος. Ενδεικτικό είναι ότι στις δύο τελευταίες του αναμετρήσεις δεν έχει πετύχει γκολ και ακόμα μένει χαμηλά στη βαθμολογία. Τέλος, η πιο φορμαρισμένη ομάδα του ομίλου, η Ραιδεστός, στάθηκε και τυχερή πήρε το διπλό από το Σοχό και μια(ακόμα) τεράστια βαθμολογική ανάσα.

Στον δεύτερο όμιλο της Α1, ο Ελευθεριακός που φορτσάρει απίστευτα στο β΄ ημίχρονο υπέταξε εύκολα τα Κουφάλια και παραμένει στην κορυφή. Κατά πόδας ακολουθεί η ΑΠΕΛ, που δεν συνάντησε προβλήματα με τη Μαλακοπή με τον Χάρη Βλάχο να βγαίνει από το παιχνίδι νωρίς-νωρίς λόγω τραβήγματος ενώ ο συμπαίκτης του, Παναγιωτίδης, διόρθωσε το αυτογκόλ που πέτυχε βάζοντας κι ένα στην εστία της ΑΠΕΛ. Σούπερ ο Ολυμπιακός του Τσάρτσαλη, πλέον, επέστρεψε δυναμικά στις επιτυχίες με ντόρτια στη Θέρμη. Οι παίκτες του Θερμαικού βέβαια για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βγάζουν μόνοι τους τα μάτια τους αφού πέτυχαν δύο αυτογκόλ!

ΣΤΟΠ στο σερί του Μαραθώνα έβαλε η Λητή κερδίζοντας τον στην Καλαμαριά και αγναντεύει, από την τρίτη θέση πλέον, το πρωτάθλημα με περισσότερη αισιοδοξία. Τέλος, στο ντέρμπι των ουραγών, Διγενής Μονολόφου και ΠΑΟΔ πιαστήκαν χεράκι-χεράκι και πήραν από ένα βαθμό. Πάντως προβλημάτισε η ομάδα του Διοικητηρίου αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα της.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ μεγάλο έχει προκύψει στο δημοτικό πλαστικό γήπεδο του Ευόσμου καθώς απεργεί το προσωπικό. Όλες μάλιστα οι αναμετρήσεις που ήταν να διεξαχθούν εκεί το Σαββατοκύριακο μετατίθενται και θα γίνουν καλώς εχόντων των πραγμάτων την Τετάρτη το απόγευμα.

Για τις 28 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το σπουδαίο φιλικό των βετεράνων της Θεσσαλονίκης με τους αντίστοιχους της Καλαμαριάς στη μνήμη του Αλέκου Περγαμηνέλη που δεν είναι πια κοντά μας. Μάλιστα όλα τα έσοδα από το συγκεκριμένο φιλικό θα δοθούν στην οικογένεια του εκλιπόντος που περνάει πλέον πολύ δύσκολες στιγμές.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ο προπονητής του Μ. Αλέξανδρου Νυμφόπετρας Δημήτρης Αθανασιάδης ωστόσο η διοίκηση του κ. Γιώργου Ζουμπουλάκη θα αποφασίσει εντός των ημερών και αφού ξανασυζητήσει το θέμα με τον τεχνικό αν θα την κάνει δεκτή ή όχι. ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ τεχνικού βρίσκεται η διοίκηση του ΠΑΟΚ Σταυρού ώστε να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου μετά την παραίτηση του Σάββα Μπλεμπιτζόγλου. Μάλιστα ο πρόεδρος της ομάδας είχε συζήτηση χθες το βράδυ με τον Γαβριήλ Σπυριδέλη και αν τα βρουν θα αποτελέσει το νέο όνομα στον πάγκο των «ασπρόμαυρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου