ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Μαριάννα Λυμπερτά: Με εμπειρία και δύναμη ακάθεκτη στο Λονδίνο

Η ωρίμανση και η εμπειρία είναι τα ισχυρά «όπλα» της Μαριάννας Λυμπερτά, της κολυμβήτριας που κόντρα στο χρόνο γίνεται καλύτερη.

Περίτρανη απόδειξη η επίδοσή της πέρυσι τον Ιούλιο, όταν η Ελληνίδα κολυμβήτρια, σε ηλικία 32 ετών, φόρεσε στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Σαγκάης και έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της διοργάνωσης που έφερε μετάλλιο στη χώρα μας. Έτσι, εξασφάλισε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, που θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού.
Τον Ιούνιο του 2012 επέστρεψε από το Εθνικό πρωτάθλημα της Τρίπολης με τρεις «χρυσές» διακρίσεις και στα τρία αγωνίσματα στα οποία συμετείχε (400, 800, 1500μ. ελεύθερο), έχοντος μόλις ολοκληρώσει την προετοιμασία της στην Νότια Αφρική. Στην ολυμπιακή προετοιμασία της έχει την στήριξη της ΜΕΤΚΑ, καθώς η ελληνική εταιρεία βρίσκεται δίπλα στον αθλητισμό και μάλιστα, επιλέγοντας να ενισχύσει οικονομικά αθλητές που «κολυμπούν κόντρα στο ρεύμα», αποδεικνύοντας ότι όταν υπάρχει πίστη και θέληση, παράγοντες όπως π.χ. η ηλικία δεν αποτελούν τροχοπέδη, αλλά γίνονται προτέρημα και προβάδισμα νίκης.

Η Μαριάννα Λυμπερτά έχει πανηγυρίσει πολλούς τίτλους στην καριέρα της, όπως το 2010 που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 5 χλμ. ανοικτής θαλάσσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σε συλλογικό επίπεδο, ξεκίνησε την καριέρα της στην ομάδα της Γλυφάδας, συνέχισε στον Παναθηναϊκό για να φορέσει στη συνέχεια το σκουφάκι του Ολυμπιακού.

Στο Λονδίνο θα επιδιώξει για ακόμη μια φορά το καλύτερο, μετέχοντας στην ολυμπιακή αποστολή, η οποία είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών – εξαιρουμένης της Αθήνας το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου