ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Το πρόγραμμα και οι ελληνικές συμμετοχές, σήμερα Πέμπτη 2/8

Το... ελληνικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων την Πέμπτη (2/8) δεν περιλαμβάνει μετάλλια. Ωστόσο μας περιμένουν τρεις δυνατές κούρσες στην κωπηλασία και η αναμέτρηση της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών με αντίπαλο το Καζαχστάν για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Επιπλέον υπάρχει "γεμάτο" πρόγραμμα στην ιστιοπλοΐα, ενώ δύο νεαροί κολυμβητές θα διεκδικήσουν τη διάκριση στα αγωνίσματα τους. Η αυλαία λοιπόν ανοίγει (12.00) στο Aquatics Centre με τον Γιάννη Καλάργαρη στα 50μ. ελεύθερο. Ο χρόνος του είναι εξαιρετικός (22.08) με τον Καλάργαρη να κολυμπάει στην όγδοη προκριματική σειρά κοντά στον χρυσό Ολυμπιονίκη, Βραζιλιάνο Σέζαρ Σιέλο και τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, Καναδό Μπρεντ Χέιντεν.

Το χρόνο του με 53.57 θα προσπαθήσει να βελτιώσει στα 100μ. πεταλούδα (13.14) ο Στέφανος Δημητριάδης. Κολυμπάει στη δεύτερη προκριματική σειρά.
Το σκηνικό μεταφέρεται στο Ίτον Ντόρνεϊ με τα ελληνικά πληρώματα στην κωπηλασία να διεκδικούν την πρόκριση σε ισάριθμους τελικούς.
Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου αγωνίζονται στον πρώτο ημιτελικό στην τετράκωπο άνευ (12.20). Δέκα λεπτά αργότερα έρχεται η σειρά της Αλεξάνδρας Τσιάβου και της Χριστίνας Γιαζιτζίδου στο διπλό σκι ελαφρών βαρών. Την πρόκριση στο μεγάλο τελικό διεκδικούν οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδανής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους άνδρες (12.50).

Τη νίκη που "σφραγίζει" την πρόκριση στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά θέλει να πάρει η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών με αντίπαλο το Καζαχστάν (13.20) για την 3η αγωνιστική του Α' Ομίλου.
Τέλος, υπάρχει πλήρη αγωνιστική δράση στην ιστιοπλοΐα σε έξι διαφορετικές κατηγορίες. Ο Γιάννης Μιτάκης στα Finn και οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στα 49er συνεχίζουν τις προσπάθειες τους, ενώ την ίδια ώρα (14.00) αρχίζουν οι Ολυμπιακοί για το πλήρωμα των Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλου στα 470.

Στη θάλασσα του Γουέιμαουθ ανοίγονται (14.05) τα Star και το πλήρωμα των Αιμίλιου Παπαθανασίου και Αντώνη Τσότρα. Η Αγγελική Σκαρλάτου (16.00) και ο Βύρων Κοκκαλάνης (18.00) συνεχίζουν στα RS:Χ.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου