ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Super League: Ρεπορτάζ Πανιώνιος - Άρης 1 - 2

Με ένα εκπληκτικό γκολ του Ουντότζι στο 88', ο Άρης ολοκλήρωσε μία επική ανατροπή (1-2) κόντρα στον Πανιώνιο και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Με 10 παίκτες οι "κίτρινοι" από το 64ο λεπτό.

Η αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη δεν επεφύλασε πολλές συγκινήσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τους (λίγους) θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες να παρακολουθούν ένα αρκετά "κλειστό" ματς με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Οι παίκτες του Πανιωνίου κράτησαν αρκετά περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους σε σύγκριση με αυτούς τους Άρη (59%-41% η κατοχή), ωστόσο ο αριθμός των ευκαιριών κάθε ομάδας ήταν καθρέφτης για την άλλη: είχαν 2 έκαστος με τη 1 να είναι εντός εστίας.

Το ματς ξεκίνησε με αρκετά γρήγορο ρυθμό και δυνατά μαρκαρίσματα όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την πρώτη αξιόλογη φάση να έρχεται στο 21', με το σουτ του Ουντότζι να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Γιαννακόπουλο.

Η φάση όμως αυτή δεν ήταν ικανή για να δώσει πνοή σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι με πάρα πολλά λάθη εκατέρωθεν, με την πιο καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο να έρχεται στο 41'.

Ο Μητρόπουλος, που επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα του Πανιωνίου (τιμωρημένος στο ματς με τον Ολυμπιακό), επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Διούδης υποχρεώθηκε να πέσει εντυπωσιακά στη γωνία του και να παραχωρήσει κόρνερ.

Ο Άρης είχε στο 56' μόλις τρίτη τελική του προσπάθεια στο ματς, με τον Ίμπε να δέχεται εξαιρετική μπαλιά από τον Τάτο αλλά να νικιέται στο τετ α τετ από τον Γιαννακόπουλο, με τον Πανιώνιο από την πλευρά του να "απαντάει" με γκολ δύο λεπτά αργότερα (58').

Ο Κολοβός ελίχτηκε ωραία από θέση αριστερά μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, ο Διούδης απέκρουσε ασθενώς στρώνοντας άθελά του τη μπάλα στον Καμπάνταη, και ο Έλληνας φορ έκανε το 1-0 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως παρά μόνο μερικά λεπτά, με τον Άρη να ισοφαρίζει στο 62' μέσα από στημένη φάση: ο Ουντότζι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αγκάνθο με πανέμορφη κεφαλιά-ψαράκι έφερε το ματς στα ίσα.

Δύο λεπτά όμως αργότερα η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσουμάνη, ο οποίος αντίκρυσε δικαιολογημένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Στυλιάρα (είχε κίτρινη από το 39').

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι "κίτρινοι" είχαν μία καλή στιγμή με τον Ουντότζι στο 75' με το σουτ του από πλάγια θέση να φεύγει λίγο άουτ ενω ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο 2-1 στο 85', όταν μετά από εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά του Λάζνικ ο Αραβίδης δεν μπόρεσε για εκατοστά να βρει τη μπάλα με προβολή.

Το ματς όδευε με μαθηματική ακρίβεια προς την ισοπαλία όμως ο Ουντότζι είχε διαφορετική άποψη και τη διατύπωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου.

Ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός ξέφυγε από τον Μητρόπουλο και αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή εξαπέλυσε δυνατό σουτ, με τη μπάλα να "καρφώνεται" στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου για το 1-2.

Ο Πανιώνιος πίεσε στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση όμως οι παίκτες του Άρη, αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους 2-1 με αυτοθυσία και να φτάσουν στην πρώτη τους επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου