ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Το 2ο KID OLYMPICS στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Για άλλη μια φορά το Ολυμπιακό Μουσείο–ΟΠΑΠ γέμισε με τις χαρούμενες και ενθουσιώδεις φωνές των μικρών μας φίλων. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στη διαδραστική–εκπαιδευτική δράση «KID OLYMPICS» που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργάνωσε το μουσείο,πιστό στον εκπαιδευτικό του ρόλο και στον στόχο διάχυσης του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Οι μικροί φίλοι του μουσείου, είχαν την ευκαιρία να νιώσουν αθλητές υψηλού επιπέδου, σε ένα περιβάλλον που αναβίωσε, σε παιδική κλίμακα, την ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η εκπαιδευτική δράση υλοποιήθηκε εντός του μουσείου, με την υποστήριξη και των νέων ψηφιακών εργομετρικών εκθεμάτων της μόνιμης έκθεσης, όπου όλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα προσωπικά αντικείμενα και τα έπαθλα των Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Οι μικροί «Ολυμπιονίκες», σε ομάδες – εκπροσώπους των συμμετεχόντων χωρών, δοκίμασαν τις ικανότητες και μέτρησαν τις δεξιότητές τους στα Ολυμπιακά αθλήματα, με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο και παράλληλα ήρθαν σε επαφή με τους βασικούς κανόνες των αθλημάτων, καθώς και με τα ιδανικά και τις αξίες του υγιούς αθλητισμού. Στο τέλος της δράσης, ακολουθώντας πιστά το τελετουργικό των Ολυμπιακών αγώνων, όλες οι ομάδες μαζί, παρέλασαν με την Ολυμπιακή σημαία και παρέλαβαν το δίπλωμα συμμετοχής, υπό τους ήχους του Ολυμπιακού ύμνου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού με τα Ολυμπιακά αθλήματα, του χρόνου, την χρονιά των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, SOCHI 2014, με ακόμα περισσότερη δράση και ενθουσιασμό.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου