ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η «καυτή πατάτα», οι λαμπάδες, οι χαρτορίχτρες… και τα του Σαββατοκύριακου

Του Ιορδάνη Kεστελίδη
Γεια σας φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ακόμα ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο μας χάρισαν οι αγώνες όλων των κατηγοριών και των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ. Με πολλά γκολ, πλούσιο θέαμα, μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές αλλά δυστυχώς και κρούσματα βίας τα οποία ναι μεν είναι ελάχιστα σε μια πλειάδα αναμετρήσεων όλο το Σ/Κ ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη τους. Ας δούμε όμως τι έγινε στο κορυφαίο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αυτό της Α1. 

Στον α’ υποόμιλο ξεχώρισε η σπουδαία επιτυχία του Εθνικού μέσα στη Νεάπολη. Το συγκρότημα του Λάκη Γκόλια κόντρα στη ροή του αγώνα, στην επανάληψη, κατάφερε να προηγηθεί και παράλληλα να αναγκάσει τον αντίπαλο του να ανοιχθεί για την ισοφάριση. Αυτό εκμεταλλεύτηκε για δεύτερη φορά ο σύλλογος της ανατολικής Θεσσαλονίκης και «κόλλησε» το δεύτερο γκολ παίρνοντας τους τρεις βαθμούς. Πλέον, έφτασε στην τέταρτη θέση και σε απόσταση αναπνοής δύο βαθμών από ΠΑΟΝΕ και Σίνδο ενώ έχει και έναν αγώνα λιγότερο από την Ομόνοια. Όσο για τους Νεαπολίτες, χάθηκε το σερί των τεσσάρων επιτυχιών αλλά όχι και η «μάχη» για την τετράδα. Εν τέλει πάντως δικαιώνονται και οι δύο ομάδες που από την αρχή της χρονιάς χρησιμοποιούν νεαρούς παίκτες αλλά τους πάει και η τύχη αφού η… φουρνιά είναι πολύ καλή!

Στους Νέους Επιβάτες, η τοπική ομάδα φιλοξένησε στο ντέρμπι-κυνηγητό για τη δεύτερη θέση του ομίλου την Ομόνοια Σίνδου. Οι φιλοξενούμενοι δις προηγήθηκαν αλλά δις και ισοφαρίστηκαν οπότε ξανά μανά χεράκι-χεράκι συνεχίζουν. Να σημειωθεί ότι και στον α’ γύρο το ματς ισόπαλο ήρθε οπότε τώρα οι ιθύνοντες των δύο συλλόγων το έχουν ρίξει στις μάγισσες και στις χαρτορίχτρες να δω που χάνεις(τους βαθμούς) όλες τις νύχτες αλλά και τις ημέρες! Βέβαια ο ΠΑΟΝΕΣ(αργκό είναι ντε, μην τρελαίνεστε) έχει και το ματσάκι λιγότερο οπότε μπορεί να τον δούμε και «καβάλα»…

Για τον Πεντάλοφο τα πράγματα κύλησαν πιο εύκολα κι από το να κλέβεις το φαγητό από μπέμπη δέκα μηνών! Ε, μα τώρα πώς να το εξηγήσεις διαφορετικά όταν στο 36’ είναι ήδη 4-0 το σκορ απέναντι στον Ελλήσποντο Κριθιάς. Στο β’ ημίχρονο βέβαια έπεσαν οι στροφές, έγιναν αλλαγές κάποιοι πήγαν για τάβλι στα καφενεία της περιοχής και οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να παίζανε και μπαλίτσα αλλά ήταν και το κρύο τσουχτερό οπότε, σφύρα να φεύγουμε…

Come-back στις επιτυχίες για τον Αστέρα της Ραιδεστού που «δάγκωσε» την Ηλιούπολη στις καθυστερήσεις και άφησε σύξυλους τους φιλοξενούμενους οι οποίοι τι δοκάρια είχανε, τι κόλπα κάνανε, τι τετ-α-τετ, τελικά το «φλέρτ» δεν βγήκε και η γκόμενα έριξε άκυρο! Όσο για τον τεχνικό Μαργαρίτη Κεχαγιά, η διοίκηση τονίζει πως τον στηρίζει ακόμα, εμένα για γρίφο για δυνατούς λύτες μου φαίνεται αυτό…

Στο εκκλησάκι που έχει στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού θα πρέπει οι ιθύνοντες του να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι του Παναγιώτη Μίλκα(θα ξοδευτούν) και του Σάκη Χαρίσκου(δεν θα ξοδευτούν πολύ). Γιατί; μα διότι αν δεν ήταν ο Ελλήσποντος Κριθιάς και ο Εθνικός Σοχού στο πρωτάθλημα οι Νεαπολίτες δεν θα είχανε νίκη! Τέσσερις έχουν στο σύνολο κερδίζοντας μέσα-έξω τους παραπάνω. Πιο πρόσφατη βέβαια αυτή επί του Σοχού εντός έδρας σε ένα βαρύ αγωνιστικό τερέν και τους παίκτες να «βουτάνε» για λασπόλουτρο! Με το αριστερό ξεκίνησε και ο συνονόματος μου στον πάγκο του Εθνικού αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα και αργά για… δάκρυα. Μελανό σημείο του αγώνα ο νέος τραυματισμός του Στάθη Παπαδόπουλου του Σοχού που προερχόταν από εγχείρηση στο χιαστό και ξαναχτύπησε στο ίδιο σημείο. Τα περαστικά μας. @Περνώντας στον β’ υποόμιλο, η νίκη του Διγενή Μονολόφου επί του Ελευθεριακού μιλάμε δεν υπάρχει! Δηλαδή έχουν βάλει στόχο οι παίκτες του Καστανιώτη να μας τρελάνουν τελείως, μα τόσο του ύψους και του βάθους ομάδα πολύ σπάνια συναντάς. Η ομάδα αυτή είχε στις 4 Νοεμβρίου και μετά από 8 αγώνες μόλις δύο βαθμούς και τώρα μετά από δεκατρείς αναμετρήσεις έχει 13!!!Έχοντας μάλιστα παίξει και με τους δύο πρωτοπόρους πρόσφατα(με την ΑΠΕΛ είχε έρθει 0-0). Υποψιάζομαι ότι ο πρόεδρος έταξε στον κάθε παίκτη από μία μεζονέτα στο Πανόραμα αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω. Στα Ελευθέρια το κλίμα είναι βαρύ αφού χάθηκε παράλληλά και η κορυφή αλλά φαίνεται πως οι παίκτες του Ζήση έμειναν στο θρίαμβο επί της Λητής.

Ματς για γερά νεύρα, στομάχια, έντερα, σπλήνες και ότι άλλο θέλετε έγινε στη Θέρμη. Θερμαικός και ΠΑΟΔ «χόρευαν» στο κρύο τερέν χαρίζοντας πλούσιο θέαμα, πέντε γκολ και αγωνιώδες φινάλε στο φίλαθλο κοινό. Οι γηπεδούχοι ωστόσο πήραν δίκαια τη νίκη ανακτώντας χαμένο έδαφος στη βαθμολογία και στοχεύουν πλέον στη δυάδα, ενώ από την άλλη το ντεμπούτο του Σαββόγλου μπορεί να ήταν ανεπιτυχές αλλά η ομάδα εμφάνισε δείγματα βελτίωσης.

Κουλούρια Θεσσαλονίκης, αλλά παγωμένα όπως και ο καιρός, είχαμε στη Λητή. Μακεδονικός και Ολυμπιακός Κυμίνων δημιούργησαν και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, οι περισσότερες των φιλοξενουμένων, μένοντας όμως στο μηδέν. Ο Ολυμπιακός έχει παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν τα πήγε καλά με λάθη και για τους δύο συλλόγους, οι οποίοι συνεχίζουν χέρι-χέρι έχοντας ως στόχο έστω την τέταρτη θέση για να σώσουν τη φετινή παρτίδα.

Στα του Λαγκαδά τώρα όπου η ΑΠΕΛ χρησιμοποίησε τον Γεραγώτη ο οποίος την περασμένη βδομάδα αποβλήθηκε. Βέβαια η «καυτή πατάτα» έγινε από τον διαιτητή Τεβεκέλη που στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΔ δεν το έγραψε στο Φ.Α. και το πέρασε την επομένη μέρα στην συμπληρωματική έκθεση. Ωστόσο, η αποβολή δεν πάει για τιμωρία εάν γραφτεί εκεί οπότε ένα… αλαλούμ με την ΑΠΕΛ όμως να παίρνει τους τρεις βαθμούς (κανονικά και σωστά αφού στο ποινολόγιο της Ένωσης δεν υπήρχε το όνομα του) μετά τη νίκη της επί του Μαραθώνα και φιγουράρει μόνη πρώτη στην κορυφή. Στη δίνη του θέματος εμπλέκεται και ο Ελευθεριακός που ενδεχομένως να «κυνηγήσει» την υπόθεση.

Τέλος, στα Κουφάλια, είχαμε τα πιο άσχημα γεγονότα της αγωνιστικής καθώς όπως υποστήριξε ο παίκτης-προπονητής της Μαλακοπής δέχτηκε μπουνιά και κλωτσιά από φιλάθλους των γηπεδούχων μετά το τέλος του αγώνα. Λυπηρό πραγματικά, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι, παίκτες, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, δημοσιογράφοι, Ένωση και παρατηρητές κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους με αυταπάρνηση και θυσίες για να ανέβει ο πήχης της ποιότητας και του ήθους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη. Πριν το προαναφερθέν βέβαια είχαμε και δίλεπτη διακοπή διότι στις καθυστερήσεις και μετά το 2-3 από τη Μαλακοπή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι των γηπεδούχων να διαμαρτυρηθούν προς τον βοηθό Κατσικογιάννη που σήκωσε τη σημαία του για φάουλ(που αργότερα έγινε γκολ από τον Κεφαλά) και τον διαιτητή Λυμπούδη. Να σημειωθεί πως το Φ.Α. «καίει» τα Κουφάλια αφού είναι γραμμένα όλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του προέδρου των Κουφαλίων Γιώργου Πατσίδη ο οποίος τόνισε: «Για τη διακοπή που έγινε, μπήκαν φίλαθλοι μας στο ταρτάν αλλά δεν δημιούργησαν προβλήματα αφού εγώ τους έβγαλα έξω. Όμως στη φάση εκείνη με το γκολ-φάουλ του Κεφαλά έχουμε πολλά παράπονα από τον κ. Κατσικογιάνη. Καλύτερα να έδινε πέναλτι παρά αυτό το ανύπαρκτο φάουλ που είναι σαν πέναλτι για τον Κεφαλά. Όσο για το συμβάν με τον κ. Βλάχο δεν τον χτύπησε κανένας, τον κυνήγησε αλλά δεν το χτύπησε. Αλλά εκείνος(Χ. Βλάχος) ήταν που έκανε χειρονομίες στην κερκίδα και προκαλούσε τους φιλάθλους μας. Τέλος, εμείς ζητήσαμε συγγνώμη όπως και ο φίλαθλος μας που μπήκε στα αποδυτήρια για να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Βλάχο αλλά εκείνη την ώρα εκείνος έκανε μπάνιο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου