ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Οι κορυφαίοι του ελληνικού αθλητισμού για το 2013

Στο πλαίσιο της ψηφοφορίας του ΠΣΑΤ που έλαβε χώρα στο ΣΕΦ το βράδυ της Δευτέρας για τους καλύτερους του 2013, κορυφαία αναδείχθηκε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου η οποία κατάφερε να προκριθεί για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Μουντιάλ.

Ο Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, αφού κατάφερε να στείλει την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Για τρίτο συναπτό έτος ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ. ανοικτής θάλασσας στη διοργάνωση της Σαγκάης, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής. Οι διακρίσεις του δεν σταματάνει εδλω καθώς ψηφίστηκε δεύτερος καλύτερος αθλητής στην Ευρώπη στον υγρό στίβο.

Η Κατερίνα Νικολαΐδου αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια για το 2013. Πιο συγκεκριμένα η ελληνίδα κωπηλάτρια κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας νέων, στο Λιντς της Αυστρίας, ενώ ήταν δεύτερη (ασημένιο μετάλλιο) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στη Νότια Κορέα.

Με δηλώσεις του στα ελληνικά ο Φερνάντο Σάντος τόνισε πως: "Αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό. Είμαι πολύ χαρούμενους. Σας ευχαριστώ όλους. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά".

Ο διεθνής αμυντικός Δημήτρης Σιόβας, που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους των παικτών της Εθνικής Ελλάδας είπε: "Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, ευχαριστούμε για το βραβειο. Θα κάνουμε τα πάντα να κάνουμε υπερήφανους τους Ελληνες στο Μουντιάλ".

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής με την σειρά του επισήμανε: "Η Εθνική έβαλε ένα στόχο και τον πέτυχε. Η παρουσία μας στα γήπεδα της Βραζιλίας είναι μια τεράστια επιτυχία. Εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα να βραβευθεί ξανά".

Ο Σπύρος Γιαννιώτης ανέφερε: "Εχω αλεργία στα μικρόφωνα και έχω απίστευτο τρακ. Είναι τιμή, μου δίνετε δύναμη μέσα από αυτό το βραβείο. Ολοι στον αθλητισμό, αυτή είναι η συμβουλή μου".

Τέλος η Κατερίνα Νικολαΐδου υπογράμμισε πως: "Για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται δύναμη. Σας ευχαριστώ για το βραβείο".
πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου