ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΟΚ 0-0 στο Ούντινε


Ο πολύ καλός Μπάστα της Ουντινέζε μονομαχεί με τον Πάμπλο Γκαρσία
 Επιμέλεια: Σπύρος Αμπελάκης www.ert.gr
Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία με 0-0 στο «Φρίουλι» από την Ουντινέζε στον πρώτο αγώνα για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ και όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς της Τούμπας την Πέμπτη 23/2. Παρουσία 5.000 οπαδών της που ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Μπόλονι κράτησε το «0» στην άμυνα που ήταν καταρχάς το ζητούμενο, απέναντι στους Ιταλούς που έχασαν πάντως ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ και έδειξαν ότι μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι για την ελληνική ομάδα στη ρεβάνς. Επιθετικά η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν φάνηκε και περιορίστηκε στις εμπνεύσεις των Φωτάκη και Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.

Mόλις στο 6ο λεπτό οι Ιταλοί (που είχαν απουσίες, με πιο κραυγαλέα αυτή του Ντι Νατάλε) βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Ελβετός Αμπντί σε σουτ πάνω στην κίνηση από ωραίο γύρισμα από δεξιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και η μπάλα πήρε περίεργη παράλληλη τροχιά προς την εστία και απομακρύνθηκε εν συνεχεία ο κίνδυνος.
Τρία λεπτά αργότερα ο Φλόρες έχασε σπάνια ευκαιρία να κάνει το 1-0 για την Ουντινέζε όταν βρέθηκε απέναντι από τον Κρέσιτς, ευτυχώς όμως το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που γλύτωσε από σχεδόν βέβαιη παραβίαση την ελληνική ομάδα.
Η άμυνα του ΠΑΟΚ φαινόταν εμφανώς εκτός παιχνιδιού στο ξεκίνημα τουλάχιστον με αποτέλεσμα κάθε σχεδόν επίθεση των Ιταλών να σκορπίζει τον πανικό στα καρέ του Κρέσιτς.
Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά φάνηκε στο 15ο λεπτό όταν από πανέξυπνη κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ουντινέζε ο Αθανασιάδης μπήκε ωραία από αριστερά όμως η ιταλική άμυνα πρόλαβε και ανέκοψε σε κόρνερ τον ελληνικό κίνδυνο.
Στο 22΄ η Ουντινέζε ξαναβγήκε με αξιώσεις μπροστά όταν από εκτέλεση φάουλ από δεξιά ο Πατσιέντζα με απ΄ευθείας γυριστό (και πολύ φιλόδοξο) σουτ προσπάθησε να σκοράρει από πολύ καλή πάντως θέση, η μπάλα όμως πέρασε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Κρέσιτς.
ΟΙ φιλοξενούμενοι πλέον άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και στο 28΄ ο Φωτάκης στόπαρε ωραία την μπάλα και με εξαιρετικό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα να φύγει μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ουντινέζε.
Τα προβλήματα όμως στην αμυντική γραμμή (και ιδιαίτερα από αριστερά για τον ΠΑΟΚ) ήταν έντονα εκεί όπου ο Μπάστα για άλλη μια φορά στο 43΄ «χόρεψε» την άμυνα του «δικεφάλου του βορρά», πάσαρε στον Αμπντί ο οποίος από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και ο Κροάτης γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε την μπάλα.
Δεν άλλαξε εικόνα το δεύτερο ημίχρονο με την Ουντινέζε να πιέζει ασφυκτικά για κάποιο γκολ και τον ΠΑΟΚ να αμύνεται και να αρκείται στην οξυδέρκεια των Φωτάκη, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη στις αντεπιθέσεις.
Στο 48ο κιόλας λεπτό από κόρνερ από αριστερά ο Ντανίλο με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε την εστία του ΠΑΟΚ, όμως ο Κρέσιτς, πολύ σταθερός στις επεμβάσεις του έπιασε την μπάλα.
Δέκα λεπτά αργότερα ο Φωτάκης απείλησε για μια ακόμη φορά την ιταλική άμυνα, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν αιφνιδίασε τον Χαντάνοβιτς.
Όσο περνούσε η ώρα η ιταλική ομάδα ανέβαζε συνεχώς στροφές και η άμυνα του ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές, ωστόσο άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα κατάφερνε να διώχνει τους κινδύνους προ του Κρέσιτς.
Μόνιμος «πονοκέφαλος» για την ομάδα του Μπόλονι ο Σέρβος Μπάστα που ήταν μια πηγή κινδύνων για τα καρέ του Κρέσιτς. Στο 86΄ ο Μπάστα σε μια επίθεση διαρκείας έπιασε ξαφνικό σουτ που υποχρέωσε σε εντυπωσιακή εκτίναξη τον κορυφαίο του ΠΑΟΚ, Κρέσιτς.
Διαιτητής: Αλμπέρτο Μαγιένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Λάζαρ, Φωτάκης (χάνει τη ρεβάνς)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ (Φραντσέσκο Γκουϊντολίν): Χαντάνοβιτς, Ντανίλο, Μπάστα, Ντομίτσι, Μπενάτια, Πασκουάλε, Αρμέρο, Πατσιέντζα, Αμπντί, Πίντσι (57΄ Φαμπρίνι), Φλόρο Φλόρες.

ΠΑΟΚ (Λάσλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Γκαρσία, Γεωργιάδης (84΄ Λίνο), Φωτάκης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (76΄ Γιάννου).
Συνοπτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «32»
Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)-Ολυμπιακός 0-1 (71΄ Φουστέρ)
Ουντινέζε (Ιταλία)-ΠΑΟΚ (Ελλάδα)  0-0
Λοκομοτίβ Μόσχας - Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-1 (61΄ πεν. Γκλουσάκοφ, 71΄ Καϊσέδο - 36΄ Μουνιαΐν)
Αγιαξ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (59΄ Γιάνγκ, 85΄ Ερνάντες)
Αλκμααρ (Ολλανδία)-Αντερλεχτ 1-0 (35΄ Μάχερ)
Λάτσιο - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3 (19΄ Κλόζε - 25΄ Αντριάν, 37΄, 63΄ Φαλκάο)
Λέγκια Βαρσοβίας - Σπόρτινγκ Λισ. 2-2 (37΄ Βαβζίνιακ, 79΄ Γκολ - 60΄ Καρίκο, 88΄ Σάντος)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Σάλκε 1-1 (22΄ Νταρίντα - 75΄ Χούντελααρ)
Σάλτσμπουργκ - Μέταλιστ Χάρκιβ (Ουκρανία) 0-4 (1΄ Τάισον, 37΄, 41΄ Κριστάλδο, +90΄ Ντέβιτς)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 0-2 (37΄ Σίβοκ, 58΄ Σιμάο)
Στόουκ Σίτι (Αγγλία)-Βαλένθια 0-1 (36΄ Μεχμέτ Τοπάλ)
Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (27΄ Βαρέλα - 55΄αυτ. Αλβάρο Περέιρα, 84΄ Αγουέρο)
Στεάουα Βουκουρεστίου - Τβέντε (Ολλανδία) 0-1 (53΄ Τζον)
Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)-Σταντάρ Λιέγης 1-1 (88΄ Τζένκοφ - 28΄πεν. Σιριάκ)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Αϊντχόφεν 1-2 (33΄ Αντίν - 6΄ Μάταβζ, 11΄ Τοϊβόνεν)
Ανόβερο - Μπριζ  2-1 (73΄ Ζόμπιετς, 80΄πεν. Σλάουντραφ - 51΄ Λεστιέν)  
Επιμέλεια: Σπύρος Αμπελάκης  Πηγή: www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου