ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Πάλη – Τσεκερίδης: “Δεν θα άφηνα να χαθεί αυτό το μετάλλιο”!!!

Του Νίκος Λάκατα Συνέντευξη - Ρεποτραζ Sportsland.gr

Ενα παγκόσμιο μετάλλιο δεν είναι μικρό πράγμα. Ενα παγκόσμιο μετάλλιο από έναν νεαρό αθλητή είναι ακόμη πιο σπουδαίο, καθώς δείχνεις ότι έχεις “παρών” και μέλλον. Ο Δημήτρης Τσεκερίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων και έφερε στην χώρα μας πολλά χαμόγελα και φυσικά ελπίδες ότι ο αθλητισμός δεν αργοπεθαίνει μαζί με την οικονομική κρίση!
Το Sportsland επικοινώνησε με τον χάλκινο παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος βρίσκεται στο Ζαγκρεμπ και μίλησε για την μεγάλη του επιτυχία. Παράλληλα αναφέρθηκε στα όνειρα του για το μέλλον, ενώ δεν έκρυψε ότι πιστεύει στους αθλητές και αθλήτριες της ελληνικής πάλης, λέγοντας ότι θα έρθουν κι άλλα μετάλλια!!!


Δημήτρη συγχαρητήρια τρίτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων. Φαντάζομαι ότι είσαι πολύ χαρούμενος…


“Σε ευχαριστώ πολύ είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος.. Αν και πιστεύω πως δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη. Έχει περάσει μια μέρα και τα συναισθήματα είναι ακόμα πολύ έντονα. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να περάσει καιρός για να συνειδητοποιήσεις τι έχεις πετύχει. Από εκεί όπου ονειρεύεσαι ένα μετάλλιο το έχεις στην αγκαλιά σου! Δεν υπάρχουν λόγια”.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά για σένα καθώς βρέθηκε πίσω με 2-0… Πίστευες ότι ήταν ευκαιρία για σένα αυτό το μετάλλιο και ότι δεν έπρεπε να χάσεις;1

“Δυστυχώς δεν ξεκίνησε καλά ο αγώνας… Αλλά μην ξεχνάμε ότι το ματς τελείωνε στα 6 λεπτά και όχι στα 3 … Έσφιξα δόντια, χέρια και έβαλα όλη μου την ψυχή για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Μπορώ να πω ότι ξεπέρασα και τον εαυτό μου. Το ήθελα παρά πολύ αυτό το μετάλλιο.. Το κυνηγούσα πολλά χρόνια. Είχα μια ευκαιρία πριν από τρία χρόνια να πάρω το χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό των παίδων αλλά έχασα. Δεν θα άφηνα να επαναληφθεί ξανά”!

Μπήκες στην λίστα των μόλις 11 συν εσένα αθλητών που έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε παγκόσμια διοργάνωση. Πόσο σε τιμά αυτό και πόσο δύναμη σου δίνει για τη συνέχεια;

“Ναι μπήκα στην λίστα των 12 Ελλήνων αθλητών με παγκόσμια μετάλλια, με τιμά αυτό, αλλά επίσης με γεμίζει υποχρεώσεις. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλα τέτοια ανάλογα μετάλλια στο μέλλον!”

Μετά το χρυσό στην Αρχαία Ολυμπία, τώρα κατακτάς το χάλκινο. Δείχνεις ότι είσαι σε πολύ καλό επίπεδο και το μέλλον είναι όλο δικό σου. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου και το μεγάλο σου όνειρο.

Στόχος μας είναι να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι , να κάνουμε βήματα μόνο προς τα μπρος, όχι προς τα πίσω ! Ο μεγάλος μας στόχος είναι το 2016 οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι τιμή για έναν αθλητή να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι όνειρο ζωής να πάρεις μέρος στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Ο επόμενος άμεσος στόχος μας είναι το πανελλήνιο ανδρών το 2015.

Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο;


Δεν μπορούσα να το αφιερώσω πουθενά αλλού εκτός από τον Παναγιώτη Ποικιλιδη που έφυγε πρόσφατα από την ζωή και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παλαιστές που έβγαλε η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου