ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Απίστευτο: Κεκλεισμένων των θυρών σχολικός αγώνας μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη

Έξαλλοι είναι οι γονείς μαθητών-αθλητών με την απόφαση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης να απαγορεύσει την είσοδο κοινού σε αγώνες σχολικού πρωταθλήματος.Την ίδια ώρα γίνεται προσπάθεια να αλλάξει η φιλοσοφία των μαθητικών αγώνων αλλά και η οικονομική αυτονόμησή τους μέσω της αναζήτησης χορηγών.
«Είναι αυθαίρετη η απόφαση της διεύθυνσης. Δεν προβλέπεται πουθενά ότι το πρωτάθλημα πρέπει να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών υπό το φόβο επεισοδίων», σχολίαζαν γονείς, που τα παιδιά τους λαμβάνουν μέρος στους αγώνες μπάσκετ των επόμενων ημερών και επικοινώνησαν με τη «Μ». Μάλιστα, όπως ανέφεραν, η απαγόρευση αυτή δεν ίσχυε από την αρχή του φετινού σχολικού πρωταθλήματος των λυκείων. Απαντώντας στις διαμαρτυρίες, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας δυτικής Θεσσαλονίκης Παύλος Ματζιάρης σημείωσε ότι την εισήγηση έκανε το τμήμα Φυσικής Αγωγής. «Στον παρελθόν έχουν γίνει επεισόδια και γι’ αυτό κρίθηκε ότι ήταν καλύτερο να αποφευχθεί η παρουσία κοινού. Αν δεν ήταν κεκλεισμένων θυρών και συνέβαιναν επεισόδια, τότε οι γονείς θα διαμαρτύρονταν πάλι», ανέφερε ο κ. Ματζιάρης.

Στην ανατολική Θεσσαλονίκη δεν ισχύει το ίδιο. Εκεί η διοίκηση αφήνει τις πόρτες ανοικτές στους θεατές, αλλά ζητά οι μαθητές-θεατές να συνοδεύονται πάντα από καθηγητές.
Η φιλοσοφία.

Στόχος της διοίκησης της εκπαίδευσης είναι η πολλαπλή συμμετοχή μαθητών στους αγώνες και όχι η διάκριση, η δημιουργία πολιτών και όχι πρωταθλητών αλλά και η συμμετοχή αντί του ανταγωνισμού. «Μέχρι τώρα συμμετείχαν γιατί ενδιαφέρονταν να περάσουν στα πανεπιστήμια, καθώς υπάρχει μια ευνοϊκή ρύθμιση. Τώρα θέλουμε να αλλάξει αυτό», υποστήριξε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρτσιώτης.


Η αρχή θα γίνει με τους μαθητές δημοτικού και γυμνασίου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα κληθούν σύντομα να δηλώσουν συμμετοχή στη «Γιορτή του ποδοσφαίρου», που θα διεξαχθεί ένα διήμερο λίγο πριν από το Πάσχα. Γι’ αυτόν το λόγο πριν από λίγες μέρες υπήρξε συνάντηση με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, κατά την οποία του ζητήθηκε η συνδρομή της περιφέρειας στην οργάνωση της γιορτής και τη χρηματοδότησή της. Δεν αποκλείεται, βέβαια, σύμφωνα με τον κ. Καρτσιώτη, να αναζητηθούν και ιδιώτες χορηγοί.

Σε ό,τι αφορά τα σχολικά πρωταθλήματα του λυκείου, αυτά διεξάγονται μέχρι στιγμής κανονικά (σ.σ. πέρυσι είχαν διακοπεί για οικονομικούς λόγους). Το ενδιαφέρον, άλλωστε, για αυτά είναι μεγάλο, αφού μόνο στη Θεσσαλονίκη και τα ομαδικά αθλήματα λαμβάνουν σήμερα μέρος 4.869 μαθητές (2.232 από ανατολική και 2.637 από δυτική).
Πηγή: makthes.gr, seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου