ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

rss

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Goran Bregovic στη Θεσσαλονίκη για την συναυλία της ΕΠΣΜ

Ο Goran Bregovic ήρθε χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη για τη μεγαλειώδη συναυλία που δώσει σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21.00 στην αποθήκη 8 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή του συγκροτήματος Cabaret Balkan, Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γιάννης Σερβετάς.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στις σύντομες δηλώσεις που έκανε, ανέφερε: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα που ήρθα πάλι στην πόλη σας, προερχόμενος από την Αυστραλία, για να τραγουδήσω μπροστά στο ελληνικό κοινό.

Θα είναι μια υπέροχη συναυλία και πιστεύω ότι θα τη χαρεί ο κόσμος που θα έρθει στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ο οποίος παράλληλα θα βοηθήσει και για την εκπλήρωση του σκοπού για την οποία διεξάγεται».

Η συναυλία διοργανώνεται από την ΕΠΣ Μακεδονίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την πρώτη διοργάνωση των πρωταθλημάτων υποδομών της Τα έσοδα της θα διατεθούν για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, την ανάπτυξη, τη διάδοση και την καλλιέργεια του ποδοσφαίρου στις μικρές ηλικίες και την ποιοτική αναβάθμισή του.

Εισιτήρια θα προπωλούνται στην είσοδο του Λιμανιού (δίπλα στον Ερυθρό Σταυρό) και στην Κεντρική είσοδο (Κουντουριώτου και Σαλαμίνας), πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, και κατά τις ώρες 10.00 έως 16.00 και μετά τις 18.00. Γενική τιμή εισιτηρίου 10,00.

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας καλούνται οι Πρόεδροι των Ερασιτεχνικών Σωματείων της δύναμής της οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει τις προσκλήσεις τους, να περάσουν σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 από τα γραφεία της (Τσιμισκή 31, 2ος όροφος) μέχρι τις 13.00 για να τις παραλάβουν.

Goran Bregovic και Cabaret Balkan,

O Goran Bregovic (Σεράγεβο, 1950), ένας από τους πιο δημοφιλής καλλιτέχνες των Βαλκανίων, ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής. Το στυλ του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική των Ρομά, ενώ διατήρησε και πολλά από τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής. Συνέθεσε μουσικές για πάνω από 30 ταινίες. Από τις πιο γνωστές δουλειές του αποτελούν η μουσική για τις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα Ο Καιρός των Τσιγγάνων, Arizona Dream και Underground, καθώς και για το Βασίλισσα Μαργκό του Πατρίκ Σερό.

Ο Bregovic συνεργάστηκε με διάφορους γνωστούς καλλιτέχνες των Βαλκανίων, ανάμεσα στους οποίους η ’λκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Στέλιος Ρόκκος, οι Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, αλλά και η μεγάλη Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεζέν Ακσού.

Όταν αναφερόμαστε στους Cabaret Balkan, το μυαλό μας πάει αυτομάτως σε ένα ατέρμονο πάρτι, με πολύ χορό, εξαιρετικές ερμηνείες, μίξεις ήχων cabaret, jazz, funk και παραδοσιακών. Δημιουργήθηκαν εν μέσω καφέδων, ποτών, συζητήσεων και όρεξης να δημιουργηθεί ένα χαρμάνι μουσικής και ηχοχρωμάτων με interactive διάθεση. Οι Cabaret Balkan αποτελούν την πιο συναρπαστική μπάντα η οποία έχει ως βάση της τη Θεσσαλονίκη αποδεικνύοντας ότι αυτή η πόλη γεννά συνέχεια ενδιαφέροντα μουσικά δεδομένα. Σαξόφωνα, κλαρίνα, τούμπες, κιθάρες, τύμπανα, μπάσα, ακορντεόν, όλα μαζί χορεύουν σε ένα ιδιότυπο καμβά που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό όπου εμφανίζεται.

Απολαύστε τους….





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου